Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Blijvend meer Energie

Blijvend meer energie: dat wil toch iedereen?
Acupunctuur is een bekende manier om energie in balans te brengen. Acupunctuur kan helpen bij moeheid. Of het kan er voor zorgen dat je meer ontspant en daardoor minder energie verliest. Het kan helpen de spijsvertering te bevorderen, dat geeft ook meer energie.
Maar wat zou u zelf kunnen doen om het resultaat vast te houden?
Veel mensen zijn daar naar op zoek….

Uw levensstijl is heel belangrijk voor uw gezondheid. Jeanine Hofs legt in haar boek uit hoe dat werkt. Ze doet dat aan de hand van de Chinese denkwijze in heel begrijpelijke taal.
De aarde-energie (maag en milt) zorgt voor 60% voor de energiehuishouding. Het metaal-element (longen en dikke darm) zorgt voor 40%. De andere elementen ondersteunen deze functies. Of ze blokkeren deze processen.
Er zijn vragenlijsten en voorbeelden om te checken welk aspect van uw energie in de knel zit. U gaat begrijpen waarom u juist daar vast loopt (bijvoorbeeld: wat hebben oogklachten met stress te maken?).
Elke vragenlijst wordt gevolgd door specifieke thuis oefeningen en heel veel tips. Deze tips zijn concreet en praktisch. Voor ieder is er ruim keus om iets te kiezen wat past bij de eigen situatie. Soms gaat het maar om hele kleine dingen. Het gaat bijvoorbeeld over grenzen aangeven, of juist grenzen verleggen. Over meer of minder te eten van bepaalde voeding. Over denken in de richting van doelen. Over ontspanning of specifieke activiteiten.
U kunt natuurlijk ook samen met uw acupuncturist bespreken wat er goed naast uw behandeling past.

“Blijvend meer energie” is een praktisch boekje voor iedereen die zelf actief aan de slag wil met de eigen gezondheid. Het is ook heel illustratief voor elke patiënt die acupunctuurbehandelingen krijgt. Het is warm aanbevolen door mij.

Hilde van der Heijden, acupuncturist.

Titel: Blijvend meer energie
Schrijfster: Jeanine Hofs
Uitgeverij: A3 boeken, Geesteren
ISBN: 9789077408957
Prijs: € 17,50

Boekenlijst

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl