Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Met het oog op de naald

Dit recent uitgegeven boek is geschreven door twee artsen: prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink en drs. David J. Kopsky.
Ze zijn beiden acupuncturist en houden zich bezig met onderzoek naar de werking van complementaire (aanvullende) behandelwijzen en over acupunctuur in het bijzonder.
In dit boek beschrijven ze de geschiedenis en achtergrond van acupunctuur maar meer nog beschrijven ze resultaten van vele wetenschappelijke onderzoeken naar acupunctuur. Ze doen dit op een vrij luchtige toon en in voor ieder te begrijpen taal.
Zo beschrijven ze onderzoeken naar de algemene werking van acupunctuur, bijvoorbeeld over de te meten reacties in de hersenen. Maar ook wordt er een hoofdstuk gewijd aan onderzoeken naar specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld behandeling van hoofdpijn, van de hik, van een tenniselleboog of bij een stuitligging.

Keppel en Kopsky geven ook hun commentaar op de verschillende manieren van onderzoek doen en maken vergelijkingen met de methoden uit de reguliere geneeskunde. Ze tonen aan dat de acupunctuur klaar is om te integreren met de reguliere sector. En voor wie dan nog niet overtuigd is: onderzoeken berekenen ook nog dat acupunctuur zelfs kostenbesparend kan werken binnen de gezondheidszorg.
Voor de fans en voor de sceptici onder ons geeft het boek handvatten om meer van acupunctuur te begrijpen, nu eens op een meer westerse manier.

Het is daarom ook een heel goed initiatief van de Nederlandse Patiëntenvereniging voor Acupunctuur om dit boek (in de winkel € 19,95) cadeau te geven aan nieuwe leden (zolang de voorraad strekt).

Lees daarover op www.npva.nl.

Met het oog op de naald.
Prof. Dr. Jan M.Keppel Hesselink
Drs. David J. Kopsky
Uitgeverij Ankh-Hermes bv Deventer
ISBN 978-90-202-0224-3

hilde van der heijden

Boekenlijst

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl