Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Bij mij mag iedereen z’n tong uitsteken

Mensen komen bij mij met zeer uiteenlopende klachten. Dit kan variëren van een zere schouder tot slecht slapen, van menstruatieklachten tot nervositeit. Soms bestaat de klacht nog maar kort, mogelijk heeft het al een langere geschiedenis.
Voor niemand ligt er een standaardbehandeling klaar. Elk mens is uniek in zijn energiehuishouding. Daarom begin ik altijd met een uitgebreid gesprek en zoeken we uit hoe bijvoorbeeld warmte, activiteit, stress of voeding de klacht beïnvloedt.

Ik vraag naar allerhande zaken; hoe is je energie, wat eet je graag, transpireer je makkelijk, welke emotie overheerst er bij je? Veel mensen vinden het prettig om eens rustig stil te staan bij iets wat ze al langere tijd bezig houdt.

Ondertussen kijk ik goed naar de persoon die voor me zit;
zit hij/zij rustig op de stoel of is het een wiebeltype, wat voor kleur heeft het gezicht, zit er geestkracht in de ogen.

Als laatste kijk ik naar de tong en voel ik uitgebreid aan de pols. Bij de tong kijk ik b.v. naar de kleur, de vochtigheid en het tongbeslag. Ook dit zegt iets over het energiepatroon.

Alle informatie bij elkaar levert een geheel eigen beeld op. En dit beeld wordt de basis voor verdere behandeling. Daarbij worden de naaldjes zo in het lichaam geplaatst dat ze de energiebalans helpen herstellen.

Vervolgens geef ik een eerste advies wat iemand zelf kan doen om dit effect te versterken. Bijvoorbeeld om voeding of activiteiten aan te passen.

Hilde van der Heijden

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl