Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Klachten

Indicaties algemeen

Acupunctuur is een methode om gezondheid te bevorderen en ziekte te genezen of te verlichten. Het versterkt de weerstand, vermindert pijn en vergroot de vitaliteit. Het beïnvloedt de verdeling en de doorstroming van vitale energie in het lichaam. Er zijn veel klachten waar acupunctuur een positief effect op heeft. Onderzoeken tonen dat ook steeds vaker aan.

Binnen de acupunctuur gaat men uit van een holistisch mensbeeld. Er kunnen zowel lichamelijke als geestelijke problemen behandeld worden; het zijn immers twee aspecten van één geheel. Ook psychosomatische klachten zijn goed geïndiceerd voor acupunctuur.
Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van diverse factoren zoals aard van de klacht, (chronisch of acuut), leeftijd of medicijngebruik.

Acupunctuur kan goed worden toegepast naast andere behandelwijzen (huisarts, fysiotherapie).
Een verwijzing van uw arts is niet nodig, maar in sommige gevallen vraag ik u wel toestemming om te mogen overleggen.

Indicaties specifiek

Als u op een klacht klikt, kunt u direct een toelichting lezen. Ook wordt er soms doorverwezen naar een artikel of een voorbeeld uit de praktijk. De opsomming is niet compleet: op de site van de NVA kunt u een nog uitgebreidere lijst met indicaties voor acupunctuur vinden.

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl