Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Ademhalings­problemen

Ademhalingsproblemen

Ademhalen is een uitdrukking van leven. Problemen met de ademhaling worden dan ook vaak als heel bedreigend ervaren. Maar ook minder ernstige klachten, zoals het niet diep genoeg kunnen inademen (kortademigheid) kan het dagelijkse welzijn in de weg staan.
Veel klachten ontstaan doordat de lucht niet vrij door de luchtwegen (bronchiën) kan stromen als gevolg van een vernauwing. Soms is er sprake van overmatige slijmproductie. Allergie, luchtvervuiling en stress dragen bij tot verhoging van de klachten. Acupunctuur richt zich op het doen ontspannen van de luchtwegen en borstkas, of het verminderen van slijmproductie en het versterken van de afweer.

Hyperventilatie

Hyperventilatie heeft veelal te maken met een verkeerde manier van ademhalen (dieper inademen dan uitademen). De luchtwegen op zich zijn niet aangedaan. Het doel van acupunctuur bij hyperventilatie is ontspanning te brengen bij de patiënt en de ademhaling te kalmeren en te laten zakken.
Over het algemeen is acupunctuur bij behandeling van ademhalingsproblemen effectief en treedt er nagenoeg altijd verlichting van de klacht op.

(Bron: NVA)

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl