Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Darmklachten

Ongeveer één op de vijf mensen heeft wel eens ‘functionele darmklachten’. Dit zijn darmklachten die het leven behoorlijk kunnen ontregelen maar waarvoor geen medische oorzaak bekend is. Acupunctuur blijkt in de meeste gevallen een goed antwoord te hebben op deze vervelende aandoening.
In de dikke darm liggen zenuwen die ervoor zorgen dat de spieren in de darm samentrekken om de voedselresten te transporteren. Bij een prikkelbare darm zijn deze zenuwen overgevoelig voor eten, voor stress, emoties, of een combinatie van deze factoren. Gaat die overgevoeligheid gepaard met krampen, dan spreken we over een ‘spastische darm’.
Ook een opgeblazen gevoel en diarree, al dan niet afgewisseld met obstipatie, zijn duidelijke symptomen van een prikkelbare darm. Soms treedt er verminderde eetlust op, dan weer zijn er periodes met een behoefte aan veel eten. Buikborrelingen en winderigheid zijn typisch voor het prikkelbare darmsyndroom.

Functionele darmklachten blijken bij uitstek geschikt te zijn om met acupunctuur te worden behandeld. Hoewel acupunctuur op zichzelf al tot vermindering van klachten leidt, kan de behandeling gecombineerd worden met kruidentherapie of een voedingsadvies. Er is bij een prikkelbare darm vaak sprake van een plaatselijke stagnering van energie. De acupuncturist zal proberen deze verstoring op te heffen en de doorstroming van energie te bevorderen. Hierdoor wordt het genezingsproces vaak al snel op gang gebracht.

(Bron: NVA)

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl