Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als u in mindere mate maar toch regelmatig last heeft van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van klachten of deze zelfs compleet verhelpen.
Hoofdpijn kan zich op veel manieren uiten. De meest voorkomende vormen die de acupuncturist behandelt zijn spanningshoofdpijn en migraine. Beide soorten kunnen beïnvloed worden door vermoeidheid of overbelasting.

Bij spierspanningshoofdpijn zijn de spieren van de schouders en de nek gespannen. Het bloed en de energie die de schedel voeden worden hierdoor plaatselijk geblokkeerd. Het organisme ‘vertaalt’ dit naar hoofdpijn. Dit is een zeurende pijn die een paar dagen tot enkele weken kan aanhouden.
Bij migraine treedt meestal een eenzijdige bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid; soms tot overgeven toe. Normaal functioneren is dan praktisch onmogelijk geworden.

In veel gevallen kan de acupuncturist de hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale functioneren van het lichaam. Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in uw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na zes behandelingen. Andere komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.

(Bron: NVA)

Lees ook het artikel Naaldjes helpen tegen hoofdpijn

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl