Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Kinderwens

Het is niet alle vrouwen gegeven om zwanger te worden op het moment dat ze daar voor kiest. Soms wordt er een behandelbare oorzaak gevonden voor het uitblijven van de zwangerschap, maar niet altijd. En ook behandeling leidt niet altijd tot gewenst effect. Een (nog) niet vervulde kinderwens kan sterk ingrijpen in het leven van de vrouw en haar partner.
Acupunctuur kan gunstig werken in verschillende stadia van de kinderwens. Bij een verstoorde menstruatie, bij lang uitblijvende zwangerschap, bij KI, IUI, ICSI of IVF. Het werkt rustgevend bij optredende spanning, stabiliseert het endocrien systeem en verbetert de doorbloeding van de baarmoeder. Het kan de voorwaarden om zwanger te worden verbeteren en daarmee het slagingspercentage van andere behandelingen verhogen.

Wetenschappelijke onderzoek: Acupunctuur verhoogt de kans op succes bij IVF.
Wetenschappers van het Christian Lauritzen Instituut in Duitsland hebben in 2002 een onderzoek gepubliceerd waaraan 160 vrouwen deelnamen. Eén groep bestond uit vrouwen die behandeld werden met acupunctuur voor de terugplaatsing. De controlegroep bestond uit vrouwen die alleen een terugplaatsing kregen. Van de vrouwen uit de controlegroep resulteerde 26,3% in een zwangerschap. Van de acupunctuurgroep werd 42,5% zwanger.

(Bron: Fertility & Sterility April 2002)

Lees ook de column Een mooi wondertje.

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl