Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Pijn

Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam om de hersenen te laten weten dat er iets mis is. Het is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Daarom is onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van de kwaal altijd nodig. Vanouds speelt acupunctuur een belangrijke rol bij het behandelen van chronische en acute pijnklachten.
Iemand met pijn kan zich slecht ontspannen, raakt eerder vermoeid en de weerstand neemt af.

Binnen de acupunctuur wordt pijn gezien als een teken dat ergens in het lichaam de energie niet of onvoldoende kan doorstromen. De noodzakelijke voedingsstoffen komen moeilijker op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden in onvoldoende mate afgevoerd. Als gevolg hiervan ontstaan er beschadigingen in het weefsel en neemt de pijn nog meer toe.
Het aanprikken of het verwarmen van de acupunctuurpunten met moxa (bijvoetkruid) verhelpt de stagnatie en laat de energie weer in beweging komen. Bovendien bevordert de behandeling de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers (endorfinen). Omdat bij chronische pijnklachten de naaldjes soms zeer frequent geactiveerd moeten worden, kiezen sommige acupuncturisten ervoor om deze met behulp van zwakstroom te prikkelen (elektro-acupunctuur).

Zowel bij chronische als bij acute pijnklachten is acupunctuur met succes toe te passen. Het is echter geen wondermiddel, ook acupunctuur heeft zijn beperkingen. Toch zien we soms heel goede resultaten, die op een andere manier niet bereikt konden worden. En, zonder bijwerkingen.
Pijnklachten die veel met acupunctuur behandeld worden, zijn: hoofdpijn, klachten vanuit het bewegingsapparaat zoals spit, peesontstekingen, maagpijn, gynaecologische klachten bijvoorbeeld PMS, buikkrampen. Dit is echter geen volledige weergave van alle te behandelen pijnklachten.

(Bron: NVA)

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl