Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Rugklachten

Vaak krijgen mensen last van pijn in de onderrug door een verkeerde werk- of zithouding. Maar ook door te zwaar tillen of door plotseling een verkeerde beweging te maken. Een andere veel voorkomende oorzaak van lage rugklachten is een te hoge werkdruk in combinatie met een gebrek aan beweging. Hiernaast kunnen lichaamsbouw, erfelijke factoren, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom een rol spelen. De acupuncturist zal daarom zoveel mogelijk willen weten over de specifieke omstandigheden waarbinnen de klachten zijn ontstaan. Zo’n uitgebreide analyse is niet alleen nodig om de klachten te verhelpen, maar ook om deze te voorkomen.
De symptomen kunnen heel verschillend zijn; bijvoorbeeld stekende, uitstralende of zeurende pijn. En de klachten kunnen acuut zijn of chronisch verlopen.

Acupunctuur kan met name op het gebied van de pijnbestrijding en spierontspanning veel voor u betekenen. Bij acute klachten zijn enkele behandelingen al vaak voldoende voor een merkbaar effect. Bij chronische klachten zijn hiervoor meestal meer behandelingen nodig.
Wanneer er sprake is van blijvend rugletsel zoals bij ernstige slijtage, kan acupunctuur alleen een symptoombestrijdend karakter hebben. In periodes met verergering van de klachten kunt u altijd een beroep doen op uw acupuncturist voor het bestrijden van de pijn.

(Bron: NVA)

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl