Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Stressgerelateerde klachten

In de huidige maatschappij wordt bijna iedereen geconfronteerd met omstandigheden die stress bevorderend zijn.
Gelukkig is de mens een uniek wezen dat in staat is om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk. Bij onverwachte gebeurtenissen reageert het lichaam direct door het aanmaken van adrenaline. Dat kan helemaal geen kwaad, integendeel; het houdt ons scherp, het concentratievermogen is maximaal en we kunnen beter presteren. Deze vorm van spanning, of stress, is gezond, en hoort bij het leven.
Maar als we te veel of te vaak achter elkaar met spanning te maken krijgen – en tussendoor niet kunnen ontspannen – wordt het een andere zaak. We lopen dan kans om overspannen te raken of met de diagnose ‘burnout’ in de ziektewet terecht te komen.
Stress kan op veel processen in het lichaam invloed hebben: spieren raken gespannen, de spijsvertering hapert, de menstruatie wordt pijnlijk. Ook eerder bestaande klachten kunnen heviger worden, zoals bijvoorbeeld een maandelijkse hoofdpijn.
De acupunctuurbehandeling zal gericht zijn op ontspannen van het lichaam en het herstel van de energiebalans. Daarbij zal ik gebruik maken van naaldjes maar ook van eventuele andere technieken zoals, cupping, diepe warmtebehandeling of het geven van voedingtips. Verder is het belangrijk om te kijken naar het voorkomen van stress: welke waarschuwingssignalen geeft uw lichaam af en welke activiteiten helpen om u te ontspannen.
Meer hierover kunt u lezen in de column stress en acupunctuur.

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl