Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden
Acupunctuur in Hilversum - Hilde van der HeijdenAcupunctuur in Hilversum - Hilde van der Heijden

Zwangerschap en stuitligging

Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Je hele interne huishouding moet immers voor twee personen worden ingericht. Sommige vrouwen kunnen daardoor lichamelijk of geestelijk uit hun evenwicht raken. En dat kan leiden tot de bekende zwangerschapskwaaltjes. In het algemeen worden deze klachten geaccepteerd onder het mom van ‘het hoort er nu eenmaal bij’. Maar ze kunnen ook zo hevig zijn dat je niet meer normaal kunt functioneren. Dan is het zaak om daar iets aan te doen.
Veel medicijnen mogen tijdens de zwangerschap echter niet gebruikt worden. Acupunctuur is dan een prima alternatief.

Met acupunctuur kunnen de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier behandeld worden, zonder het kind in gevaar te brengen. Bovendien is een behandeling met acupunctuur er juist primair op gericht om het lichaam weer in balans te brengen. Klachten als misselijkheid, vermoeidheid en rugklachten komen in aanmerking voor behandeling.
Naast bovenstaande klachten kan acupunctuur ook positief werken bij een stuitligging. Acupunctuur helpt om te bewerkstelligen dat het kind zich rond de 34e week van de zwangerschap omdraait. Onderzoek wijst uit dat dit dankzij een behandeling met acupunctuur in de 33e en 34e week maar liefst 25% vaker gebeurt dan wanneer er geen acupunctuurbehandeling plaatsvindt!

(Bron: NVA)

Copyright © 2019 | Disclaimer | website: Sbddesign.nl